Percepție cu acuratețe

Print Friendly, PDF & Email

Atunci când sunt sincer față de mine însumi, îmi dau seama că pierd suficient de mult timp pe rețelele de socializare, lăsându-mă distras de propriile mecanisme deceptive ale minții.

Mă gândeam la faptul că studiul în general îți aduce o mulțime de beneficii în comparație cu leneveala sau mai bine spus, statul pe Facebook.

Dacă ar fi să fac o comparație între leneveală și a utiliza timpul cât mai productiv, în care să-mi dau silința să învăț lucruri noi, aș realiza că nu merită să dau atenție activităților nesemnificative.

Oricât de banal ar fi exemplu ăsta, mulți dintre noi nu ne dăm seama că mintea are control asupra noastră, iar aici mă refer la impulsurile de care nu suntem conștienți; navigăm pe Facebook fără să ne gândim o clipită la timpul pe care-l irosim.

Nu știm clar de ce nu putem depune efortul necesar ca să lucrăm la dezvoltarea propriului caracter. Nu înțelegem de ce ni se pare dificil să citim cărți sau să asimilăm cât mai multe informații într-o manieră productivă, care dă randament. Nu realizăm că avem o mulțime de blocaje emoționale.

De ce nu știm? Pentru că nu ne-am oprit niciodată pentru câteva minute ca să înțelegem ce înseamnă să faci introspecție. Mulți dintre noi nu conștientizăm cât de importantă este introspecția.

Dacă nu-ți observi gândurile, emoțiile și impulsurile, rămâi le cheremul minții tale. Dansezi ca o marionetă fără să-ți dai seama de lucrul ăsta. Ești ghidat de propriile impulsuri și nu poți face nimic în privința asta.

One Reply

  • Oamenii stau pe retelele sociale pentru cā au observat inutilitatea si paguba uitatului la televizor cream ce asta si înseamnā a te uita pe tine,cerebral in data televizorului. Cu toate cā efectele sunt simulate,scrisul si cititul si chair gnditul pe retelele sociale asigurā zilnic citit ,gndit si exprimare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: