Oregano, o alternativă pentru antibiotice

Print Friendly, PDF & Email

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul medical în prezent este rezistența la antibiotice.

Datorită consumului excesiv de antibiotice, organismul uman devine din ce în ce mai rezistent la antibiotice, iar de-a lungul timpului are nevoie de o cantitate mai mare de antibiotic ca să aibă același efect; timp în care apar super-bacteriile ce sunt aproape imposibil de eliminat. Datorită acestui fapt, oamenii caută alternative și soluții în altă parte.

Ca alternativă la antibiotice, cel mai puternic antibacterial, antimicrobial și antifungic este Oregano. Îl recomand în formă de ulei; un produs ce se numește ulei esențial de Oregano.

Numeroase cercetări (1, 2, 3) arată că Oregano este aproape la fel de puternic ca și antibioticele, în privința bacteriilor E. coli, pseudomonas, stafilococilor și a altor infecții. Oregano este folosit peste tot în China ca un aditiv alimentar pentru Bovine, cu scopul de a înlocui antibioticele.

Un fapt interesant despre Oregano este că nu prezintă efecte adverse. Compusul activ ce se regăsește în Oregano se numește timol.

Dacă te afli într-o situație în care pur și simplu nu mai poți consuma antibiotice și ai nevoie de un produs antibacterial, antimicrobial și aintifungic, cu siguranță ar trebui să optezi pentru uleiul esențial de Oregano. Nu recomand un produs (brand) specific, însă dacă decizi să achiziționezi unul, te încurajez să respecți instrucțiunile prospectului.

Ca informație adițională, usturoiul este de asemenea un antibiotic cu potențial dar nu la fel de puternic ca și Oregano, însă dacă le folosești în combinație, obții un antibiotic excelent.

La început, uleiul esențial de Oregano este recomandat în cantități moderate, iar treptat poți consuma mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *