O discuție cu un fost coleg de muncă

Print Friendly, PDF & Email

De la subiecte legate de politică, am ajuns să discutăm despre ce ar trebui să facă un om ca să-și schimbe viața încă din tinerețe, ca ulterior să-și atingă obiectivele și să poată trăi fericit.

La un moment dat, principalul subiect al discuției a fost “mintea”. I-am dat de înțeles că o minte scăpată de sub control e un impediment care nu-ți dă voie să te descotorosești de ignoranță.

Majoritatae oamenilor nu-și pot dezvolta caracterul pentru că nu înțeleg cum funcționează mintea. Toate obiceiurile proaste din viața de zi cu zi se datorează lipsei de control, iar aici mă refer la individul care nu-și poate stăpâni mintea.

Un citat celebru din Grecia antică ne spune clar: trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine, iar conceptul ăsta include și mecanismele minții umane. Omul modern nu înțelege că succesul pe care și-l dorește poate fi obținut doar printr-un mijloc important, iar acel mijloc se rezumă la abilitatea de a-ți controla mintea.

Mai jos poți vedea un extras din conversație care-ți poate fi de folos.

Majoritatea oamenilor se complac în ignoranță nu pentru că vor ei, ci pentru că au niște limite (blocaje emoționale) de care nu sunt conștienți. De ce nu-s conștienți? Pentru că nu înțeleg cum funcționează mintea. Nu știu ce sunt emoțiile.

N-au stat suficient să observe ce se întâmplă în mintea lor, când se declanșează anumite gânduri, emoții, inclusiv blocajele emoționale.

Meditația e super importantă. E un simplu exercițiu în care te pui în stare de altertă ca să observi ce se petrece în mintea ta. Dacă faci asta timp de o oră în fiecare zi, devii conștient. Nu te mai poate opri nimic.

M-aș bucura să mă asculți. Ai o vârstă fragedă. O minte maleabilă. În tinerețe înveți mai ușor.

Un miliardar de 70 de ani scria, adică le dădea un sfat înțelept tinerilor: nu vă irosiți tinerețea. E cea mai importantă perioadă din viață, în care trebuie să faci tot posibilul să te dezvolți.

Mă opresc aici. Nu vreau să-ți scriu romane, dar cred că înțelegi ce-ți spun și cât de important e să te dezvolți încă din tinerețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *