Nu-i rău să le spui oamenilor ce ar trebui să evite

Print Friendly, PDF & Email

Sebastian Popescu, un prieten de nădejde mi-a trimis o fotografie pe Facebook care arată așa:

Clătite cu ciocolată. Sursă: Facebook

În momentul în care am văzut poza, m-am gândit că ar fi bine să-i spun ceea ce cred despre alimentele care nu sunt sănătoase pentru organismul uman.

Zis și făcut.

Prea mulți carbohidrați. Prea mult zahăr. :)) Dar sunt bune. Eu am renunțat la zahăr. Ce mai mănânc e ciocolată amăruie, 85% cacao. Am renunțat la făinoase, pâine, cartofi, orez… Îs alimente care ridică prea mult glicemia. Prea multă insulină în corp. Prea multă glucoză. Astea toate duc la inflamație. Not good man.

O parte din conversația de pe Messenger.

Avem tot felul de pofte în privința alimentației, însă trebuie să luăm în considerare că sănătatea și starea de bine sunt mai importante decât o simplă senzație de plăcere oferită de-un desert delicios.

Când nu suntem sănătoși, n-avem poftă de viață; n-avem poftă de absolut nimic. Mulți oameni realizează cât de important e să fii sănătos abia atunci când și-au pierdut sănătatea.

Și care-i soluția?

Mulți încercăm să facem schimbări în privința alimentației, însă trec zile fără a schimba nimic. Același comportament. De ce?

E vorba de mintea subconștientă care menține procesul de homeostază. În momentul în care facem sacrificii și renunțăm la anumite lucruri, cele nesănătoase în cazul de față, procesul de homeostază se reglează după propriile dorințe.

Vrei să scapi de dependența de zahăr? Renunță la el progresiv. Reamintește-ți că nu-ți face bine. Fii conștiincios când mănânci ceva nesănătos. Nu trebuie să te oprești din mâncat, ci doar să fii conștient că nu consumi un aliment sănătos. Asta-i tot.

Dacă vei aplica metoda de mai sus ori de câte ori vei mânca ceva nesănătos, îți vei rezolva dependența de zahăr, respectiv dependența de alimente nesănătoase.

S-ar putea să-ți ia câteva luni până să realiezi că ceea ce consumi nu-ți face bine; însă ce contează e rezultatul final și faptul că vei pune în aplicare această tehnică funcțională chiar și atunci când te vei îndoi de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *