Imaginatia - bec
Sursa imaginii: https://www.pexels.com/photo/analysis-blackboard-board-bubble-355952/

Cum pot studia mai ușor? O tehnică care implică imaginația.

minute de citit
Print Friendly, PDF & Email

Speranța constă în vise, în imaginație și în curajul celor care îndrăznesc să transforme visele în realitate. – Jonas Salk

Noi, cei care suntem doritori de a învăța lucruri noi în fiecare zi, ne întrebăm deseori cum putem studia eficient și într-o manieră cât mai plăcută. E un subiect la care m-am gândit “obsesiv” în ultima vreme și uite că într-un final am ajuns să descopăr o tehnică care face tot procesul de învățare să fie mai ușor în timp ce ne folosim imaginația.

Mai jos o să dau câteva exemple care explică cum putem studia într-un mod eficient și cât mai plăcut, ce ne permite să înțelegem profund informațiile pe care le citim și să rămânem cu ele în memorie, respectiv memoria pe termen lung.

Citind un articol despre creativitate, am selectat o propoziție pe care o voi folosi mai jos, ca exemplu.

Când vine vorba de creativitate, majoritatea oamenilor se gândesc la domeniul artistic: muzică, dans, pictură și literatură.

Legat de această propoziție, despre creativitate și domeniul artistic, fiecare cuvânt care face parte din domeniul artistic trebuie angajat în imaginație. Ca să-nveți și să înțelegi mai ușor o propoziție, o definiție sau un concept, trebuie să-ți pui imaginația la contribuție și să o legi de informațiile pe care le studiezi.

Am selectat câteva cuvinte din propoziția exemplară pe care le voi plasa într-un context care îți va da înțeles cum trebuie să-ți folosești imaginația pentru a înțelege cât mai bine informațiile pe care vrei să le reții pe termen lung.

Iată un exercițiu de imaginație pe care îl poți practica ori de câte ori studiezi.

Pictura. După cum bine știm, cuvântul pictură apare în propoziția exemplară și face parte din domeniul artistic. E un cuvânt pe care îl includem în domeniul artistic. Când studiem o frază ca și propoziția de mai sus, ce cuprinde cuvinte din domeniul artistic (în cazul ăsta ‘pictura’), ne putem imagina un pictor care încearcă să creeze un peisaj inedit, care să transmită un mesaj de frumusețe și care să eleveze spiritul uman. Ce-am făcut mai exact? Am selectat un cuvânt din propoziție și l-am combinat cu imaginația, imaginând un pictor care face ceva.

Muzica. Dacă ne gândim la muzică, fie vorba, trebuie să ne imaginăm un eveniment muzical. De exemplu, un concert în care Ludwig Van Beethoven este dirijor. Interesant, nu? Acest fapt, stimularea imaginației, te va ajuta să reții mai ușor informațiile pe care le citești și să le înțelegi la un nivel mai aprofundat.

Dansul. Dacă e vorba de cuvântul dans, e important să ne imaginăm un instructor de dans care exersează din răsputeri, zi de zi, pentru a-și atinge obiectivul; acela de a deveni un instructor de dans competent.

Literatura. Pot spune clar că literatura face parte din domeniul artistic. Când întâmpini un cuvânt ca și literatura, ai ocazia de a-ți imagina un scriitor care petrece o bună parte din timpul său într-o bibliotecă personală și scrie cea mai frumoasă nuvelă de dragoste a secolului.

Okay. La fel poți face cu fiecare cuvânt întâmpinat în propoziție; faci o conexiune între ele cu ajutorul imaginației.

Albert Einstein spunea că imaginația este mai importantă decât cunoștințele, așa că m-am gândit s-o îmbin în procesul de învățare; în procesul de a studia. De când am început să fac asta, studiul a devenit o activitate mai mult decât plăcută pe care o practic în fiecare zi.

Notă: Alocă suficient de mult timp studiului. Nu încerca să sari peste propoziții. Nu încerca să cauți scurtături. Săritul peste propoziții și scurtăturile n-au nici o legătură cu etica. Ia-o ușor și fă tot posibilul să dezvolți o disciplină în arta studiului și în procesul de a învăța lucruri noi; un fapt care te va răsplăti enorm de mult odată cu trecerea timpului.

Adept și practicant al măiestriei, Ovidiu este devotat filosofiei stoice și își dedică o bună parte din timp câmpului dezvoltării personale.

2 Comments

  1. Ti-am urmarit din mare postarile de pe Twitter, dar luand un quote si dezvoltandul pe propriul blog ? GENIAL! <3

    Keep up the good work si cat mai multi cititori!

    PS: Already subscribed through email 😀

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Mâini care alcătuiesc un creier.
Next Story

Ce este creativitatea și cum pot deveni creativ?

Latest from Dezvoltare Personală

%d bloggers like this: