Care este cheia măiestriei?

Print Friendly, PDF & Email

Ce-am reținut până acum din articolul ăsta? Că liniștea în combinație cu răbdarea este cheia măiestriei. Mulți dintre noi alergăm după rezultate cu nerăbdare și vrem să progresăm cât mai rapid.

Uităm că de fapt procesul și pașii individuali sunt cei mai importanți. Doar atunci când înțelegem lucrurile care contează cu adevărat, putem spune că suntem pe aceeași lungime de undă cu măiestria.

Dacă vrem să ne atingem obiectivele, e important s-o facem într-o manieră ce implică detașare. Trebuie să fim complet detașați de rezultate și să îmbrățișăm din plin demersul și acțiunea.

Trebuie să ne eliberăm de dorința lăuntrică după rezultate. Odată ce reușim să facem asta, ne va fi mai ușor să învățăm lucruri noi fiindcă nu ne vom mai afla sub tensiunea de a ne atinge țelul.

O minte lucidă face lucrurile doar de dragul de a le face. Nu pentru a obține ceva în schimb.

Cu cât îți dorești mai mult obținerea unui rezultat, cu atât e mai greu de obținut. Nu știu dacă ai observat asta însă în cazul meu se pare că e adevărat.

Concentrarea pe rezutlate îți consumă resurse mentale și timp, alături de momente în care ar trebui să-ți focusezi atenția pe fiecare pas individual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *